Ekonomi

Boeing güvenlik uygulamaları nedeniyle Senato soruşturmasıyla karşı karşıya

Boeing Co. (NYSE:BA), havacılık ve uzay devinin üretim uygulamalarını yakından incelemek üzere bugün başlayan ABD Senatosu oturumları nedeniyle gündemde. Bu durum, 5 Ocak’ta 737 MAX tek koridorlu bir uçakta hava ortasında meydana gelen ve önemli bir güvenlik sorununa işaret eden panel patlamasının ardından gerçekleşti.

Senato Ticaret Komitesi, daha önce Şubat ayında bir rapor yayınlamış olan bir uzman panelini içeren bir oturum düzenliyor. Raporda Boeing’in güvenlik kültürü eleştirilmiş ve önemli iyileştirmeler yapılması tavsiye edilmişti. Bu inceleme, Boeing’in sektördeki konumunu önemli ölçüde etkileyen güvenlik krizinin ele alınmasına yönelik devam eden çabaların bir parçasıdır.

Boeing, Ocak ayındaki kazanın ardından liderlik revizyonu, ABD’li düzenleyiciler tarafından getirilen üretim kısıtlamaları ve Mart ayında yarıya inen uçak teslimatlarında kayda değer bir düşüş de dahil olmak üzere çok sayıda zorlukla karşı karşıya kaldı.

Bugünkü oturumların bir sonraki oturumunda, şu anda şirkette mühendis olarak çalışan Boeing muhbiri Sam Salehpour’un, yasal temsilcileri tarafından belirtildiği üzere, ifade ve belge sunması bekleniyor.

Salehpour, Boeing’in üretim süreçlerine ilişkin endişelerini dile getirmiş ve özellikle şirketin 787 Dreamliner’ın bazı parçalarını uygun şekilde şimlendirmediğini iddia etmiştir. Salehpour’a göre bu uygunsuz şimleme, uçağın bazı bölgelerinde zaman içinde erken yorulma arızasına yol açabilir.

Boeing, Salehpour’un uluslararası uçuşlarda kullanılan iki geniş gövdeli uçak modeli olan 787 ve 777 ile ilgili iddialarına itiraz etti. Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kapsamlı bakımdan geçen 787 jetlerinin hizmet içi denetimlerinde herhangi bir yorulma çatlağına rastlanmadığını belirtti.

Senato oturumları, Boeing’in güvenlik konusundaki kararlılığının ve üretim uygulamalarının etkinliğinin daha geniş bir şekilde incelenmesinin bir parçasıdır. Bu duruşmaların sonucu, şirketin mevzuata uyumu ve uçaklarına olan kamu güveni üzerinde önemli etkilere sahip olabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu