Sağlık

Kanser tedavisinde doğal desteklere dikkat! Doğal olan her şey güvenilir değildir!

Büyükyörük, kanser tedavisi sürecinde tamamlayıcı tedavi türlerinin kullanılmasının kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini azaltabileceğini ancak kanseri iyileştirdiğine dair kesin bir kanıt bulunmadığını belirtti. Hiçbir ürünün tıbbi gözetim olmadan kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken uzman, bağışıklığı düşük ve risk grubundaki bu hastaların özellikle dikkatli olması gerektiğini savundu.

RİSK GRUPUNDAKİ HASTALAR İÇİN VİTAMİN KULLANIRKEN DİKKATLİ OLUN!

Doğal olmanın dindar olmak anlamına gelmediğini belirten Dr. Büyükyörük, sarı kantaron başta olmak üzere bazı ürünlerin kullanılan kanser ilaçlarıyla etkileşime girebileceğini, bu nedenle doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini söyledi. Yüksek dozda C vitamini gibi bazı tamamlayıcı ürünlerin radyoterapi ve kemoterapinin etkilerini değiştirebileceğini de vurguladı.

TEDAVİDE TAKVİYELERİN ROLÜ

Tamamlayıcı tedavi türlerinin kanser tedavisi sırasında kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini belirten Dr. Büyükyörük, bu tedavilerin fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığı destekleyebileceğini belirtti. Ancak bu teknikleri kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışılması gerektiğini vurguladı.

AKUPUNTUR VE AROMATERAPİ

Dr. Büyükyörük, akupunkturun mide bulantısını gidermeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini ancak steril iğneler kullanılmadığı takdirde enfeksiyon riskinin artabileceğini belirtti. Aromaterapinin kokulu yağlar kullanarak sağlığı ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini söyledi ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceği konusunda uyardı.

duraganhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu